Karácsonyi történések

Kezdem azzal, hogy Kellemes Ünnepeket kívánok minden kedves modellezőtársamnak!
Végre a karácsonyi szünet környékén volt egy kis időm a terepasztal csinosítgatására is. Első körben felszereltem a 4 darab MaxTrain-től rendelt fényjelzőt. Egy kicsit filigránabbak, és szebbek, mint Fuggerth társaik, ezért már meg is rendeltem a maradék négyet az állomás másik két vágányához.

új jelzők

A jelzők bekötésénél használtam először zsugorfóliát az elektromos csatlakozásoknál. Sokkal jobb, mint a korábbi szigszalagos módszer. Esztétikus, és jobban is tart, ezen felbuzdulva még néhány kritikus ponton bevetettem őket.
Szintén beszereztem egy törpe tolatásjelzőt is, hogy fedezve legyen az állomás hátsó traktusa is. Kötelező darab minden magyar asztalra, nagyon jól mutat.

törpe tolatásjelző

Még a gödöllői kiállításon vásároltam két Viessmann utcai lámpát, amiket szintén bekötöttem. Az állomásépület világítását is beüzemeltem, így már mind belül, mind kívül ki van világítva az épület.

fényár a parkolóban

új lámpa a mozdonytároló vágányok mellett

Állomásépület kivilágítva

Végeztem némi füvesítést, és tereprendezést az olyan helyeken, amik eddig kimaradtak.

szép lassan eltűnik az utolsó foghíj is

fűcsomók a peron szélén

Modellek:
Karácsonyra érkezett még egy Albert Sgnss, tartályos rakománnyal, illetve egy koszolatlan Habis is.

AlbertModell Sgnss

már ketten vannak

szép kis konténervonatot tudok kiállítani a kocsikból

AlbertModell Habis

kissé leharcolt társával pózol a frissen mosott kocsi

4 hozzászólás “Karácsonyi történések” bejegyzéshez

  1. Csak megtaláltad Albertnél a tartály konténeres dobozt 🙂
    Albertnél kapható még a gyári Roco MÁV konténerszállító is, azzal és esetleg még az Adam modellbau, KMB vagonjával már elég szép szerelvényed lenne, persze ez már így is szép!

    1. Igen, meglett az a doboz is. Most gondban vagyok megint a hely miatt, de lehet, hogy előbb utóbb a gyári Roco kocsi is beszerződik 🙂

    1. Digitools eszközdekóderrel működnek. Be lehet állítani a dekóderben, hogy tudjon folyamatos jelet is küldeni a kimenetére. Egy dekóder 8 eszközt tud vezérelni.

A hozzászólások jelenleg nem engedélyezettek ezen a részen.