PIKO V43 áramszedő kiékelése

Piko V43 áramszedő kiékelése felengedett áramszedős üzemhez. Egy LED lábat hajtogattam meg, egyik végén kis kampó másikon egy L alak, ami pont odaillik a rugónál kiálló kis alkatrészhez. Egy csepp pillanatragasztóval rögzítettem, hogy ne másszon el. Kellett kísérletezni, hogy meglegyen a jó méret, de másodikra sikerült belőnöm, hogy kb. olyan 1mm-el a vezeték alatt álljon meg a szedő. Meg lehet pöttyinteni piros festékkel, és akkor nem lesz ennyire feltűnő.

Az áramszedőt két apró csavar tartja (a porcelánokban van kialakítva a menet), az egyik látható a vezetőfülke felöli végen, a másik a fekete szivacsos réteg alatt van átellenesen.

Az áramszedő a legtöbb helyen 1mm-el a vezeték alatt fut vagy éppen hogy hozzáér

Motorcsere az ACME V63-as mozdonyomban

A 034-es Gigantomon motorcserét hajtottam végre, miután kezdődő körtüzességre utaló jeleket produkált. Az index fórumon kapott tanács alapján a gyári Mashima motort egy Fuggerth mozdonyokban is használt Bühler motorra cseréltem (ez a későbbi karbantartás szempontjából is előnyösebb lesz majd).

— A bemutatott motorcserét ne próbálja senki sem otthon amennyiben nincs meg a modellek szereléséhez szükséges tapasztalata, tudása és eszközparkja! Garanciás mozdony esetén a vásárlás helyére célszerű visszavinni a modellt, ha már nem garanciális akkor pedig valamelyik vasútmodell szerviz felkeresése javasolt! —

Modellbemutató: PIKO MÁV V43 1282 (4K UHD)

#piko #v43 #máv #vasútmodell

A videóban az egyik várva várt PIKO újdonságot, mégpedig a V43-as mozdony H0 építési nagyságú modelljét mutatom be nektek. *** A videó feltöltése után derítettem ki hogy a mozdony vezetőasztali műszer világítását nem tudta kapcsolni a használt ESU dekóder – ezért nem említettem meg – viszont megfelelő dekóder használatával ez a funkció is működik. ***

Gyártó: PIKO
Vasúttársaság: MÁV-TRAKCIÓ
Korszak: VI.
Pályaszám: V43 1282
Honállomás: Győr
Cikkszám: 51430

A Fuggerth V43-as modellel való összehasonlítás egy külön videóban lesz elérhető hamarosan.

A modell kapható: https://shop.modell.hu/piko-51430-villanymozdony-v-43-szili-mav-vi

Modellbemutató: Roco MÁV “Hungária” IEx74

#roco #máv #vasútmodell
A videóban bemutatom nektek a Roco idén megjelent Hungária nemzetközi gyorsvonat-szett MÁV kocsikat tartalmazó készletét: https://shop.modell.hu/roco-74188-szemelykocsi-keszlet-d374-375-vindobona-hungaria-mav-iv-v-1-szett

Gyártó: Roco
Vasúttársaság: MÁV
Korszak: IV.
Pályaszámok:
– 51 55 70-41 015-6 WLABm – REV Dk 30.05.87.
– 51 55 59-41 002-9 Bc – REV Dk 30.05.88.
– 51 55 20-41 029-8 B – REV Dk 22.05.88.
Honállomás: Budapest Keleti Pu.
Cikkszám: 74188

Roco MÁV-START 470 009: a sztenderd Teknő

Beszereztem egy 009-es START-os teknőt, ennek az apropóján gondoltam most inkább írok róla, mert összességében nem egy nagy újdonság a mozdony.

Amiben fejlesztett a Roco a legutóbbi MÁV-os kiadás, a 003-as Trakciós óta, az a mozdony elektronikai panelje, és pár apróság volt.

Felül a régi alul az új panel

A régi, kicsit kesze-kusza panelt lecserélték egy teljesen újra, ami sokkal letisztultabb, és átláthatóbb. Összetéveszthetetlen helyen van a Plux22 csatlakozó, és középen két mikrokapcsoló, amivel analóg üzemben le lehet tiltani a végzárfényeket. Ami nem volt sajnos egyértelmű (mivel a használatiban lévő képen nem az új panel szerepelt), az a négy forrasztási pont, ide nem hangszóró, hanem extra kondenzátorok jöhetnek, merthogy a hangszórók a panel alá költöztek, ahol rögtön kettőnek való hely is van, behelyezésükhöz forrasztás nem szükséges, viszont a panelt le kell csavarozni, és a kis érintkezőkkel felfelé kell a két kis téglalap alakú mélyedésbe berakni a seltech kocka csipogókat, így a nyák alján lévő érintkezők a panel visszahelyezésekor pont jó helyen fognak érintkezni a hangszórók érintkezőivel.

A két kockahangszórót oda a panel alá kell behelyezni, forrasztás nem szükséges, a két kis fém rugó a panelen kialakított kontakt ponthoz ér miután visszahelyezzük azt

Minden más téren a Roco hozta a szokásosat, egyedüli fejlesztés annyi volt, hogy a vezetőállás már nem teljesen egyszínű, hanem maga a pult is meg van festve kék színnel.

START mozdony, START kocsik, 2014 utáni állapotok modellezésére tökéletes választás ez a kiadás

Aminek még örültem, az a régi Roco motor volt középen (egy ideje már áttértek a kínai motorokra Roco-ék is) illetve a meó cetlije volt a dobozban. Végre úgy néz ki újra foglalkoznak az ilyen apróságokkal, mint minőségellenőrzés. Aminek nem örültem, az a kis kiegészítők, kifejezetten az első szélvédő alatti kapaszkodók, és a légtömlők felszerelése volt, a 003-ason valahogy könnyebben a helyükre mentek ezek az alkatrészek, hiába gondolom már kopik a szerszám.

A 003-as Trakcióstól el fogok búcsúzni, sajnos annyira rövid ideig volt abban a feliratozási kivitelben a mozdony, hogy nem sokat használtam az utóbbi időkben, ez a gép viszont 2014-től a mai napig így nézett ki, minden elé is jó, nekem ez volt a fő szempontom.

Gyártó: Roco
Vasúttársaság: MÁV-START
Korszak: VI.
Pályaszám: 91 55 0470 009-6
Honállomás: Budapest Ferencváros
REV: FC 03.06.19.
Cikkszám: 73522

Vonatok a terepasztalon

A jelen vasútja a főszerepben a mai videóban. VI. korszakos szerelvények: GYSEV Taurus, Vectron, START-os Gigant, és TRAXX, valamint egy ÖBB Taurus hozzájuk illő szerelvényekkel, hangosbemondással.

Szerelvények:
MÁV-START 630 034 – vegyes tehervonattal
MÁV-Trakció 480 001 – gyorsvonattal
GYSEV 470 502 – EN vonattal
GYSEV 471 501 – Rába InterCity vonattal
ÖBB 1116 179 – gabonás tehervonattal

MÁV M41 2182 “Csörgő” – új DigiTools hanggal

#MÁV #M41 #DigiTools

Frissítve lett az MTB M41-esem hanganyaga, és rákerült a legújabb verzió. Nagyon jól sikerült szerintem, a hidegindítás picit hosszabb lett, bekerültek forgóváz nyikorgásai, és élethűbb lett az indulás is. Ebben a rövid anyagban a mozdony a gázolajkúttól indul, és rájár a szerelvényére, majd továbbindul vele.