Peron(sz)építés

Az átmenő vágnyoknál már régebben kicseréltem a papír peronburkolatot műanyagr térkövesre. Az állomásépület melletti csonkavágány peronjához is hozzá kellett nyúlnom, hogy egységes, és szép legyen az összkép.
Először a figurákat, és padokat szedtem le, majd felbontottam a régi papírburkolatot. A műanyag Auhagen térköves borítást először méretre szadtam, majd bepróbálás után beragasztottam. A hézagokat tömítőpasztával töltöttem ki, majd szintbecsiszoltam.


Az eredmény elég meggyőző lett, szerintem jobban sikerült, mint a korábbi peronok, hiába, az ember mindig tanul valamit. Az antikolás még hátra van, de már így is látszik, hogy sokkal szebb, mint a korábbi borítás.


Ezzel egyidőben megtaláltam a bokrokat is a pincében, így egy adagot fel is helyeztem az asztalra. Első körben a rézsü, és az asztal széle kapott egy adag „természetet”, ami jelentősen feldobta az eddig csak simán fűvel ellátott felületeket.

ÖBB 1014

Már régóta szerettem volna magamnak egy 1014-est, azonban egészen tegnapig nem jött össze. A börze topikon rendszerint mire észrevettem, hogy van eladó mozdony, már elkelt. A héten azonban szerencsém volt, és én voltam az első.

Nem is akármilyen gépet sikerült szereznem, egy békebeli négy áramszedős 007-es pályaszámú mozdony boldog tulajdonosa lettem. A témában kevésbé jártasak számára elmondom, hogy ez egyike volt a hazánkba bejáró gépeknek. Az áramszedők száma pedig az első időkben azért volt a szokásosnál kettővel több, mert akkoriban az 1-es vonali felsővezeték kígyózása még nagyobb volt, így a Magyarországra bejáró gépekre felszereltek még két szedőt, szélesebb palettával.
Maga a modell nagyon szép, futása egyenletes, hangja gyakorlatilag nincs (leszámítva a terhelésszabályzós dekóder halk zümmögését). Igazi Roco minőség: Made in Austria. Kidolgozottságra sem lehet panasz, simán felveszi a versenyt a mai csúcsgépekkel. Egy Digitools dekóder került bele, amivel pár apróbb beállítás után nagyon szép menetet produkál.


Tökéletesen passzol a Gosa kocsikból álló szerelvényem élére, nagyon jól visszaadja a 90′-es évek EC-inek hangulatát.