Karácsonyi jövevények

Idén is hozott némi járművet a Jézuska. Legelőször is egy CAF kocsi érkezett, mondjuk ez még olyan előkarácsonyi dolog volt. Régóta fájt a fogam egy paklikocsira, hát most végre van egy. Ráadásul én a bicikliszállítósra csaptam le, hogy az IC-ken is lehessen drótszamarat szállítani 🙂

A következő két jövevény viszont már tányleg karácsonyra jött. A börzén szereztem be egy Albert féle MOL tartálykocsit. Piko alapra készült a modell, átfestéssel, tamponozással. Az összkép szép, jól visszaadja az eredeti kocsit. Érdekesség, hogy az eredeti modellről hiányzó lefolyásgátlót (ez egy a kocsi oldalára felhegesztett laposvas), Alberték tamponozással pótolták (nemtudom hogy csinálták, de kézzel végigsimítva olyan, mintha tényleg ott lenne).Az utolsó modell pedig egy Brawa Halbi ABy. Túl sokat nem tudnék mondani róla, mert önmagáért beszél.Fuggerth lassúmenet

Már rég be szerettem volna mutatni, hogy milyen finoman járnak az új Fuggerth gépek. Készítettem egy videót, amiben remélhetőleg jól látható, és hallható lett minden:

Új videó

Végre volt egy kis időm, és csináltam egy újabb videót az asztalról. Megmutatkozik a Roco Trakciós Teknő, a Gigant, és a Flirt is. A videót immáron NEX5-ösömmel készítettem.

Tereprendezés

Már elég régen volt olyan bejegyzés, amiben a terepasztal terep voltát adó folyamatokról írtam (ezalatt a terep kialakítását értem), íme hát némi terepszépítgetés.
Mivel gyakorlatilag csak egy fajta fa díszítette eddig az asztalomat, úgy döntöttem, hogy egy modellboltos látogatást eszközölök, némi minőségi faanyag beszerzése gyanánt. Ki is választottam három különböző fát tartalmazó csomagot, amit hazaérve el is helyeztem, főleg az állomás környékén (a fenti település legtöbbször kiesik a látómezőből). Az eredmény alant, én meg vagyok győzve, lényegesebben élethűbb lett a környezetA fák mellett beszereztem némi dzsindzsást is (remélem helyesen írtam 😉 ), amit főleg az alagútportálok, és a támfalak környékére telepítettem. Még kelleni fog legalább kétszer ennyi, hogy kellőképpen autentikus legyen a terep, de kezdetnek megteszi.