Piko Zaekk – modellbemutató

Mivel már volt egy Albert féle Zakks kocsim, nem éreztem túl nagy szükségét, hogy a Piko féle kocsit is beszerezzem, de aztán egy impulzusvásárlás során mégis kikötött nálam egy darab.

Elöljáróban annyit, hogy ugyan nagyon rendben van a jármű, lényegesen szebb és jobban kidolgozott az Albert féle kocsi. A Piko kocsi színe sokkal világosabb (hasonló a Roco MÁV-os teherkocsikhoz), maga az egész jármű anyagában színezett műanyag hatását kelti, és sajnos az öntési sorják eltűntetése sem mindenhol sikerült. A feliratozás viszont szép, pontos, az eredetivel összehasonlítva nem találtam különösebb eltérést. Ami fura, és amit többen is szóvá tettek, hogy a fékbódé teteje a modellen íves, míg a valóságban sátortetős. Ebben nem tudok dönteni, de gyanítom, hogy létezhetett íves fékbódé-tetővel is ilyen kocsi.


Vonatba sorozva szépen belesimul a többi tartálykocsi közé, még az Albert féle kocsitól kicsit elütő szín sem annyira zavaró, lévén a valóságban sem nagyon találni két pontosan egyforma színű tartálykocsit.

Összegzésként, a modell nagyon jól sikerült, de talán az ára lehetne egy kicsivel 10 ezer alatt, a fenti szempontokat figyelembevéve. Magyar vonatkozású járműveket gyülytőknek kötelező darab.