TT Teknő

Beszerzésre került egy akciós TT-s Piko Teknő, így végre magyar vontatógéppet rakhatok a meglévő két TT-s személykocsim elé.

A modell a 1047 009-es pályaszámú gépet modellezi, még a hagyományos MÁV-os feliratozással. Maga a mozdony kívülről nagyjából ugyanazt a részletességet hozza, mint a H0-s társa (ez ebben a méretben előny, a H0-ban hátrány). Szép a festés, a feliratozás éles, és pontos, maga a forma is jól mutat ilyen kicsiben. Itt egyáltalán nem zavaróak az ablaktörlők, és a kapaszkodók, mert szabad szemmel ezek nem annyira szembeötlőek.

Belül dekóderfoglalat, menetirány függő világítás (zárfény nincs, és izzós), viszonylag átgondolt felépítés fogadja az embert. A motor itt is beépített – értsd be van ragasztva – cserélése nem lehet egyszerű, viszont lendkerekes. A kerekek két tengelyen kaptak tapadógyűrűt. Futása szép, egyenletes, még kisebb sebességeken is finoman jár.


Gyárilag kengyeles régebbi típusu kapcsoló van hozzá, de lehetőség van az új kapcsoló használatára is, viszont ekkor a foglalatot cserélni kell, egy hosszabbra, mert különben összeakadnak az ütközők, pont mint H0-ban :(.

Összességében hozza a szintet, amit ekkora méretarányban elvár az ember, és az ára is barátságos.