Vonatbemutató: GYSEV személyvonat

#vasútmodell #vonat #gysev
A videóban egy klasszikus a 2010-es évek környékén Győr-Sopron viszonylatban közlekedő GYSEV személyvonatot mutatok be nektek a terepasztalon.

Vonatösszeállítás:
GYSEV V43 333 – kisszériás modell Fuggerth alapon
GYSEV AByz – Brawa
GYSEV Byz – Brawa
GYSEV Bydz – Brawa

PIKO V43 áramszedő kiékelése

Piko V43 áramszedő kiékelése felengedett áramszedős üzemhez. Egy LED lábat hajtogattam meg, egyik végén kis kampó másikon egy L alak, ami pont odaillik a rugónál kiálló kis alkatrészhez. Egy csepp pillanatragasztóval rögzítettem, hogy ne másszon el. Kellett kísérletezni, hogy meglegyen a jó méret, de másodikra sikerült belőnöm, hogy kb. olyan 1mm-el a vezeték alatt álljon meg a szedő. Meg lehet pöttyinteni piros festékkel, és akkor nem lesz ennyire feltűnő.

Az áramszedőt két apró csavar tartja (a porcelánokban van kialakítva a menet), az egyik látható a vezetőfülke felöli végen, a másik a fekete szivacsos réteg alatt van átellenesen.

Az áramszedő a legtöbb helyen 1mm-el a vezeték alatt fut vagy éppen hogy hozzáér

Motorcsere az ACME V63-as mozdonyomban

A 034-es Gigantomon motorcserét hajtottam végre, miután kezdődő körtüzességre utaló jeleket produkált. Az index fórumon kapott tanács alapján a gyári Mashima motort egy Fuggerth mozdonyokban is használt Bühler motorra cseréltem (ez a későbbi karbantartás szempontjából is előnyösebb lesz majd).

— A bemutatott motorcserét ne próbálja senki sem otthon amennyiben nincs meg a modellek szereléséhez szükséges tapasztalata, tudása és eszközparkja! Garanciás mozdony esetén a vásárlás helyére célszerű visszavinni a modellt, ha már nem garanciális akkor pedig valamelyik vasútmodell szerviz felkeresése javasolt! —

Modellbemutató: PIKO MÁV V43 1282 (4K UHD)

#piko #v43 #máv #vasútmodell

A videóban az egyik várva várt PIKO újdonságot, mégpedig a V43-as mozdony H0 építési nagyságú modelljét mutatom be nektek. *** A videó feltöltése után derítettem ki hogy a mozdony vezetőasztali műszer világítását nem tudta kapcsolni a használt ESU dekóder – ezért nem említettem meg – viszont megfelelő dekóder használatával ez a funkció is működik. ***

Gyártó: PIKO
Vasúttársaság: MÁV-TRAKCIÓ
Korszak: VI.
Pályaszám: V43 1282
Honállomás: Győr
Cikkszám: 51430

A Fuggerth V43-as modellel való összehasonlítás egy külön videóban lesz elérhető hamarosan.

A modell kapható: https://shop.modell.hu/piko-51430-villanymozdony-v-43-szili-mav-vi