Klikkesedés: ami megöli a hobbinkat?

Érdekes látni a klikkesedést ami az utóbbi években végbement a vasútmodelles csoportokban a Face-n. Viszonylag lassan indult pár éve, de aztán az utóbbi időben eléggé belehúztak főleg a „nagy modellező” hangadók. Nem foglalnék állást egyik oldal mellett sem, de ahogy látom szépen lassan oda jutunk, hogy már arcra dobálják ki az embert innen onnan. Kíváncsi vagyok mikor jutnak el odáig hogy már a börzére is majd pofakontrollal engedik be az embert.

Szerintem első körben, azon kellene elgondolkodni mindenkinek, hogy miért jutott ide ez az egész műsor, nem pedig radikálisan kipucolni A csoportból azokat akik B-nek is a tagjai és vica versa sarat dobálni. Ez kb. óvoda középső csoport szint.

Gratulálok mindenkinek aki ebben részt vesz mindkét oldalról – irónia – . Ügyesek vagytok, így biztos meg lesz oldva a probléma, és majd mindenki boldogan, és békében meglesz. Ja nem. Ha valami nem tetszik, akkor nem az a megoldás, hogy a másikat elhallgattatjuk, mert az olyan „Andrássy út 60 feeling”. Az sem feltétlen megoldás, hogy fogunk egy vödör guánót és a másik oldalra borítjuk.

Első körben mindenkinek egy alapos önvizsgálat javallott, aztán el lehet gondolkodni azon, hogy mit tettünk mi azért (mert azért itt ezek a dolgok jellemzően kétszereplősek!), hogy ilyen gálánsan beásódjanak a lövészárkok a frontvonalon. Utána lehet megoldásokat keresni. Amíg ez nem sikerül, és ez a gyerekes ki utál-kit mentalitás marad, addig nem lesz megoldva a probléma.

Nekem már egy ideje van egy olyan érzésem, hogy ezek a csoportok már nem sok hozzáadott értéket képviselnek az eredeti céljaikat nem tudták betölteni. Sajnálom hogy ide jutottunk, pedig lehetne ezt jobban is csinálni szerintem!

Vonatbemutató – „Hungária” Euro City (EC 172-173)

A videóban az EC172-173 „Hungária” 2017/18-as menetrendi évi összeállítását mutatom be nektek a terepasztalomon.

A szerelvény vegyesen ACME és NMJ kocsikból lett kiállítva, és tartalmaz még klasszikus MÁV, illetve már a felújított színtervű CAF kocsikat is.

Ez az összeállítás nem a tavaly kiadott ACME szett felhasználásával készült, hanem a már meglévő járműveimet használtam hozzá.

Vonatbemutató – „Dráva” Inter City (1995/1996)

#MÁV #intercity #M62

Az inspirációt @Becsky András 1995-ös videói adták, amiben a Dráva IC Balatonszentgyörgyön gépet cserél, és onnan M62-es vontatással, és egy rezsó társaságában folytatja az útját Venezia Santa Lucia felé. Mivel DWA kocsi modellben nem létezik, két CAF másodosztályt (információim alapján ilyen kocsi is előfordulhatott benne DWA helyett/mellett), illetve a Bautzeni WRm-et soroztam be a szerelvénybe. Ha jól sikerült kivennem András videójából, akkor a másodikban pont a 010-es rezsó szerepel, ami nálam is a szerelvényben volt.

V63-as vontatással 1995 nyarán (GOSA és DWA 2 osztályokkal): https://youtu.be/yadevpxnwEc?t=21

V63-as vontatással 1995 őszén (CAF és DWA 2. osztályokkal a szerelvényben): https://youtu.be/JK6frWJGVOs

V43-as vontatással 1995 telén: https://youtu.be/sXdnUq1CMic

Fenyvesvárad terepasztal 2021 – tavasz

#terepasztal #vasútmodell

A szokásos negyedéves terepasztal bemutató videó, ahol megmutatom, hogy a az elmúlt hónapokban milyen fejlesztések, változások történtek a terepasztalomon, és mik vannak még tervben.