Kicsaptak!

De úgy, hogy csak na! Nem kell rosszra gondolni, csak egy facebook csoportból tettek ki. Hogy miért? Mert tanácsot adtam, majd megírtam véleményem az úr stílusával kapcsolatban. A kérdéses eset alant látható:

A nevek direkt vannak kihúzva, nem szeretnék személyiségi jogokat sérteni, illetve a kérdéses figura szintjére lesüllyedni (bár azért szerintem aki ismeri a Vasútmodellezők Klubbja csoportot tudni fogja hogy ki ő).
A dolog onnan indult, hogy a modellezőtárs a neten rendelt és a kocsinak amit kapott a végén nem volt rendesen bepattintva az alváz. Reakció? Dühöngés, felháborodás, stb. Amikor megírtam neki, hogy csak vissza kell pattintani, olyat kaptam, hogy csak pislogtam.

Nyilván én nézek rossz mozit, de ha nekem valaki tanácsot ad akkor én nem ilyet írnék vissza neki, hanem valami olyat, hogy köszi, kipróbálom, meg ilyesmik. Ezután némi kritikát fogalmaztam meg a habitusával szemben.

Ezt még nem törölte ki, de a válaszára adott újabbat igen. Ekkor megemlítettem neki, hogy talán nem ez a helyes megoldás arra ha valaki véleményt fogalmaz meg a másikkal szemben (mielőtt bárki kérdezné, pontosan tudtam az elejétől hogy ő admin a csoportban).

Jött is a válasz.

Hát kb. elbújhatok szégyenemben, hiszen neki 250 ezres szerelvényei vannak és nem engedheti meg hogy holmi „kisiparos” Tillig vagon miatt siklás legyen. Bizony, bele kell írni hogy ő nem ám ilyen pár 10 ezres vonatokkal foglalkozik, hanem nagyban nyomja. A többiek meg gondolom le vannak sajnálva, hiszen Ő vastag és úgy gondolja hogy ezért neki minden belefér. A következő hozzászólásom után pár perccel pedig törölt.

Semmi figyelmeztetés, semmi jelzés, csak törölt. Nyilván ez a megoldás. Persze értem hogy ő a moderátor, de azért az nem jelenti azt, hogy rá nem volnatkozik semmilyen szabály. Még arra sem vette a fáradtságot hogy esetleg privátban rámírjon, és ott folytassuk / tisztázzuk a dolgot. Törlés. Kim Dzsong Un a rokona lehet szerintem, ugyanis Észak Koreában szokták így intézni azokat akik nincsenek a párttal egy véleményen. Ha nem tetszik amit írsz, törlünk. Neki ez a moderáció. Egyébként az én esetem nem egyedi, láttam már, hogy mást is csapott már ki hasonló okokból. Érdekes, mert ő elég sok alkalommal és elég durva beszólásokkal illeti a csoport tagjait, és sokszor trágár szavakat használ, de őt ugye senki nem moderálja.
Írtam még egy üzenetet neki, a reakció önmagáért beszél, igazi felnőtt emberhez méltó stílusban viselkedik.

Érdekes ugye? Már csak röhögnek rajtam. Én meg csak megosztom ezt a történetet.
Mondjuk nem bánom mert ilyen közösségnek nem szeretnék a tagja lenni, de azért sajnálatos hogy ilyen emberek tevékenykednek az internetes fórumokon, csoportokban, akik saját szeszélyes kényük kedvük szerint  lépnek fel azokkal szemben akik esetleg nem ugyanazon a véleményen vannak mint ők.
Egyébként biztos van valami oka hogy egy ember ilyen mélyre süllyed, mint a példában látható „modellező”. Valószinüleg az élete más területén keletkezett dühét, feszengését, elnyomását vezeti le, azokon akik ilyenkor éppen elé kerülnek. Ezek után mindenki vonja le a konzekvenciákat, én nem ítélkezem.