Nagyvasúti képek

Lassan utolérem magam. Ezt a pár képet a 20-i hétvégén lőttem Balatonfenyvesen, és környékén. Egy-kettő már felkerült az index fórumra, de azért ide is felrakom őket, mert szerintem egyik másik egész jól sikerült. A képek Sony NEX5-ös géppel készültek, 16mm-es objektív, és 0,75x-ös nagylátószögű előtét segítségével.

Roco 1047-003 H-MÁVTR

Volt ugyebár a gyártónak egy akciója, amit a magyar modellboltok először nem vettek át (azért lassan, de felébredtek), és elég jó kis lehetőség kínálkozott arra, hogy végre nekem is Roco teknőm legyen.
Egy ismerősöm szólt, hogy neki is kellene egy ilyen mozdony + még egy másik is, így hárman rendeltünk egyet-egyet némethonból. A modellbahn-lippe nevű bolt internetes felületén regisztráltam, rendeltem, és fizettem vasárnap, és csütörtökön már csöngetett is a postás a csomaggal. Átszámítva még így is a jelenlegi magyar akciós árak alatt jutottunk hozzá a gépekhez, így nagy az öröm boldogság 🙂
A Piko 007-es teknőmet meghirdettem, és új honállomást talált magának.

A gépről igazándiból nem sokat lehet írni, maga a kasztni hozza a szintet, a feliratozás, színek szépek, a kis kiegészítők a helyükön vannak. Talán az alvázon vannak csak egyszerüsített részletek. A JC mozdonynál példul a kis vezetékek mind külön fröcsöntöttek, míg a Roconál ezek egybe vannak öntve a forgóvázmaszkkal. Mindegy, egyik 19…

Ami nagyon tetszik az a plux foglalat, az újratervezett elektronikai panel, és a LED-es világítás. Ugyan én egy 16-os dekóderrel (DigiTools) használom, de így is külön lehet kapcsolgatni a zárfényeket az F1 F2 gombokkal (végre!). Analóg üzemben ha valaki nem akarja a zárfényeket, egy-egy jumper eltávolításával lekapcsolhatja őket.

Végre KK kinematika is került a gépre, így már összeérnek az ütközők az egyenesben.

Összességében nagyon jó vétel, de csak ezen az áron. Ez a gép pont ennyit ér, és egy fillérrel sem többet! Az eredeti ára bőven túlárazott, ha belegondolunk, hogy a sima JC ÖBB Taurus 40 ropi. Na, mindegy, most, hogy kijött az aranycsapat, gondolom belátta a Roco, hogy valamit lépnie kell, mert annyiért nem árulhat egy nagyszériás gépet, mint egy 750 darabos limitált szériát…

Új hely

Szóval új helyre költözött a kis asztalom, velem együtt. A régi szobám már túlságosan kicsi volt számomra, így külön albérletbe költöztem, ahol már jobban elférnek a cuccaim, és még a munkábajárás sem okoz gondot.
Nem volt egyszerű az asztal szállítása, mert méréseim szerint pont nem fért volna be a Mitsubishi Coltomba, még a hátsó ülések felhajtása esetén sem, így segítségül hívtam egy nagyobb autóval rendelkező ismerősömet. Ott nem lett volna gond a hosszúság, csak a csomagtartó nyílásán nem fért be az asztal, így végül az én autómban vittem el, úgy, hogy 45 fokos szögben megdöntöttem. Nem vagyok benne biztos, hogy a szállítás minden téren megfelelt a KRESZ előírásainak, de végül is nem akadt gond. Mindösszesen egy darab fenyőfa esett le, minden más sértetlen maradt.
Az összerakás után konstatáltam, hogy mennyire jó dolog az eddigi 1 nézőpont helyett 4-ből látni a terepasztalomat.

Költözés

Új helyre költöztem, és vittem magammal az asztalomat is. Sajnos az internet valószinüleg csak a jövő héten érkezik, de már íródnak a postok, mert történt egy-két dolog ;).